INGREDIENTE:
- taitei de soia (100 g de persoana)
- 2 morcovi
- jumatate de varza proaspata mica (daca e mare puneti un sfert)
- 1 zucchina sau dovlecel
- 1 ceapa
- muguri de soia (optional)
- 1 tulpina apio
- ulei de susan (sau de masline)
- sos de soia
MOD DE PREPARARE:
- Se pune o oala cu apa cu putina sare ( sau un cub de vegeta – reteta aici) la fiert, iar cand aceasta clocoteste se ia de pe foc si se pun taiteii de soia. Se lasa timp de 3-4 minute, pana devin transparenti.
- Legumele se curata si se taie bastonase, ceapa si varza se taie marunt si se pun intr-o tigaie mare ( de preferinta wok ) cu putin ulei de susan ( sau de masline ). Se acopera cu un capac si se lasa timp de circa 5 minute, amestecand din cand in cand. Trebuie sa ramana putin crocante.
- Cand legumele sunt gata, se adauga taiteii de soia si se condimenteaza cu sos de soia dupa gust. Se amesteca si se servesc stropite cu suc de lamaie (optional).