TAGLIATELLE CU SOMON AFUMAT

20170106_163354

INGREDIENTE:

  • 250 g tagliatelle
  • 100 g de somon afumat
  • 200 g de smantana de gatit
  • unt cat o nuca
  • parmezan ras
  • patrunjel
  • ceapa

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet.
  2. Se curata şi se toaca ceapa mărunt (daca nu vreti cu ceapa sariti acest pasaj). Se spala şi se toaca pătrunjelul. Somonul se taie fasii.
  3. Intr-o tigaie se topeste untul si se pune ceapa impreuna cu jumatate di somonul afumat.
  4. Se adauga smântâna. Se presara sare si piper dupa gust.
  5. Cand pastele sunt fierte se scurg si se pun peste sosul preparat anterior.
  6. Se completeaza cu restul de somon ramas si parmezan ras. Daca devin prea uscate se mai adauga putin din apa in care au fiert pastele.
  7. Se servesc calde cu patrunjel tocat deasupra.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.