SUPA CREMA DE DOVLEAC

14691028_1223358784388876_9174297812744739644_n

 

INGREDIENTS:

  • 300-400 g dovleac dulce (placintar)
  • 500 g supa
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 onion
  • olive oil
  • dafin
  • ghimbir rs
  • nucsoara
  • sour cream
  • seminte de dovleac (decor)
  • salt, piper

MOD DE PREPARE:

  1. Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se rade pe razatoarea mare.
  2. Onion peel and cut into small pieces.
  3. Intr-o oala cu 2 linguri de ulei de masline se pune ceapa la undit si cand devine sticloasa se adauga dovleacul ras si se amesteca.
  4. Se varsa deasupra supa, 1 ceasca de lapte, 2 frunzulite de dafin, putin ghimbir ras si un praf de nucsoara. Se acopera si se lasa la foc mediu circa 20-25 de minute.
  5. Se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si cu mixerul vertical se paseaza totul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste smantana si paine prajita cu usturoi. Se decoreaza cu seminte de dovleac.

 

14657460_10209454442232293_7570224602331920886_n

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di