SUPA CREMA DE DOVLEAC

14691028_1223358784388876_9174297812744739644_n

 

INGREDIENTE:

  • 300-400  g dovleac dulce (placintar)
  • 500 g supa
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • dafin
  • ghimbir rs
  • nucsoara
  • smantana
  • seminte de dovleac (decor)
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se rade pe razatoarea mare.
  2. Ceapa se curata si se taie marunt.
  3. Intr-o oala cu 2 linguri de ulei de masline se pune ceapa la undit si cand devine sticloasa se adauga dovleacul ras si se amesteca.
  4. Se varsa deasupra supa, 1 ceasca de lapte, 2 frunzulite de dafin, putin ghimbir ras si un praf de nucsoara. Se acopera si se lasa la foc mediu circa 20-25 de minute.
  5. Se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si cu mixerul vertical se paseaza totul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste smantana si paine prajita cu usturoi. Se decoreaza cu seminte de dovleac.

 

14657460_10209454442232293_7570224602331920886_n

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.