O reteta sanatoasa pe baza de spanac. Reteta este de pe Teo’s Kitchen si este foarte buna pentru cei mici, avand o aroma deosebita de branza si usturoi.Va invit sa o incercati si voi
INGREDIENTE:
- 400-500 g spanac congelat
- 2 oua
- 1 ceapa
- 2- 3 catei de usturoi
- 3 linguri faina
- 125 ml smantana
- 200g crema de branza (Philadelphia)
- 200 ml lapte
- 200 g cascaval ras
- sare si piper dupa gust
- ulei
MOD DE PREPARARE:
- Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei pana devine transparenta. Se pune peste ceapa spanacul congelat si le lasam la sotat pana spanacul este gata.
- Separat, se amesteca bine laptele, smantana dulce si faina, ca sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste spanac. Se amesteca bine, la foc mic si se lasa sa fiarba putin.
- Se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se pune crema de branza, se amesteca bine, pana se topeste branza. Se adauga o parte din cascavalul ras si un ou. Se amesteca din nou si se ia de pe foc.
- Se pune spanacul intr-un vas yena uns cu unt, se pune deasupra restul de cascaval ras si se sparge un ou deasupra.
- Se da spanacul la cuptorul incins la 180 ° pentru 15-20 de minute, pana se formeaza o crusta la suprafata si oul este facut.