SPANAC LA CUPTOR

O reteta sanatoasa pe baza de spanac. Reteta este de pe Teo’s Kitchen si este foarte buna pentru cei mici, avand o aroma deosebita de branza si usturoi.Va invit sa o incercati si voi


INGREDIENTS:

  • 400-500 g spanac congelat
  • 2 lay
  • 1 onion
  • 2- 3 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • 125 ml smantana
  • 200g crema de branza (Philadelphia)
  • 200 ml milk
  • 200 g cascaval ras
  • sare si piper dupa gust
  • oil

MOD DE PREPARE:

  1. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei pana devine transparenta. Se pune peste ceapa spanacul congelat si le lasam la sotat pana spanacul este gata.
  2. Separat, se amesteca bine laptele, smantana dulce si faina, ca sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste spanac. Se amesteca bine, la foc mic si se lasa sa fiarba putin.
  3. Se adauga usturoiul pisat, salt and pepper. Se pune crema de branza, se amesteca bine, pana se topeste branza. Se adauga o parte din cascavalul ras si un ou. Se amesteca din nou si se ia de pe foc.
  4. Se pune spanacul intr-un vas yena uns cu unt, se pune deasupra restul de cascaval ras si se sparge un ou deasupra.
  5. Se da spanacul la cuptorul incins la 180 ° pentru 15-20 de minute, pana se formeaza o crusta la suprafata si oul este facut.

spanac-la-cuptor-2

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di