O mancare simpla, plina de vitamine pentru cei ce vor sa mentina un stil de viata sanatos.
INGREDIENTE:
- 500 g spanac
- 1 pahar cu lapte
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 3 linguri de unt
- 1 ceapa
- 2 linguri de faina
- parmezan ras
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Se pune spanacul la fiert pentru scurt timp (daca e proaspat 1-2 minute), apoi se trece sub apa rece ca sa se mentina culoarea verde.Se stoarce bine, apoi se toaca marunt si se pastreaza deoparte.
- Intr-o tigaie larga se topeste untul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza pana se inmoaie.
- Se adauga faina, se amesteca, dupa care se adauga laptele putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba 1-2 minute.
- Se adauga spanacul tocat, sarea, piperul si parmezanul ras si se lasa pe foc 2-3 minute. Se serveste cald, alaturi de oua ochiuri sau carnaciori.