O garnitura simpla si usor de preparat, dar cu un gust deosebit. Cu cat morcovii sunt mai dulci, cu atat sotè-ul va fi mai delicios. Ideali sunt morcovii baby, dar se poate face si cu cei normali, pe care ii taiati fie rondele, fie cubulete.
INGREDIENTE:
- 500 g morcovi
- pătrunjel
- 4-5 căţei de usturoi
- 100 g margarină (sau unt)
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
- Morcovii se spala si se curata, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare.
- Separat, se curăţă bine usturoiul şi se pisează impreuna cu patrunjelul. Se freacă bine cu sare şi ulei de măsline pana se obţine o maioneză.
- Se scot morcovii, se scurg de apă, se lasa la racit şi se taie rondele. Se călesc în margarină (sau unt daca nu tineti post), se presară sare şi piper, după gust.
- La final, se adaugă sosul de usturoi cu patrunjel si se orneaza cu cateva frunzulite de patrunjel.