Get a site

SOTE’ DE MORCOVI

O garnitura simpla si usor de preparat, dar cu un gust deosebit. Cu cat morcovii sunt mai dulci, cu atat sotè-ul va fi mai delicios. Ideali sunt morcovii baby, dar se poate face si cu cei normali, pe care ii taiati fie rondele, fie cubulete.

INGREDIENTS:

  • 500 g morcovi
  • pătrunjel
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 100 g margarină (sau unt)
  • 6 linguri ulei de măsline
  • salt
  • piper negru măcinat

MOD DE PREPARE:

  1. Morcovii se spala si se curata, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare.
  2. Separat, se curăţă bine usturoiul şi se pisează impreuna cu patrunjelul. Se freacă bine cu sare şi ulei de măsline pana se obţine o maioneză.
  3. Se scot morcovii, se scurg de apă, se lasa la racit şi se taie rondele. Se călesc în margarină (sau unt daca nu tineti post), se presară sare şi piper, după gust.
  4. La final, se adaugă sosul de usturoi cu patrunjel si se orneaza cu cateva frunzulite de patrunjel.

DSC02443

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.