Daca tot este sezonul si mie imi plac mult plantele aromatice, am zis sa le pastrez aroma si pe timp mai indelungat si am facut niste sare aromata cu ierburi aromate, citrice si peperoncino.
Le puteti folosi in mancarurile preferate si va garantez ca dau un gust deosebit.
SARE AROMATA CU IERBURI AROMATE
INGREDIENTE:
- 300 g sare mare
- 1 crenguta de cimbru
- frunze de menta
- 1 crenguta de rozmarin
- oregano
- patrunjel
- cateva frunze de busuioc
MOD DE PREPARARE:
- Se spala si se usuca usor cu un servetel plantele aromate, apoi se pun pe o hartie de copt la uscat pentru circa 15-20 minute, la temperatura foarte scazuta 50°C.
- Se pun in robotul de bucatarie sau blender ierburile uscate si sarea mare si se mixeaza bine. Se pune in borcanele de sticla inchise ermetic. Se foloseste pentru a da aroma mancarurilor pe baza de carne si legume.
SARE AROMATA CU CITRICE:
INGREDIENTE:
- 300 g sare groasa
- coaja de la 1 portocala
- coaja de la 1 lamaie
- coaja de la 1 grapefruit
MOD DE PREPARARE:
- Se spala bine citricele si se curata coaja, evitand partea alba a cojii si pe cat posibil sa aveti fructele cat mai biologice.
- Se incalzeste cuptorul la 180°C.
- Se pun cojile de citrice in tava de cuptor si se lasa la uscat pentru circa 20 minute. Se lasa la racit apoi in cuptorul inchis. Cand s-au racit, se pun in blender sau robot impreuna cu sarea groasa si se mixeaza. Se varsa in borcanele de sticla si se lasa la odihnit pentru 2-3 zile ca sa se aromatizeze bine. Se foloseste la preparatele pe baza de peste.
SARE AROMATA CU PEPERONCINO (ARDEI IUTE):
INGREDIENTE:
- 2 peperoncini
- 500 g sare groasa
MOD DE PREPARARE:
- Peperoncinii se spala, se elimina coditele si filamente si se pun in robot. Cand taiati peperoncinii va sfatuiesc sa folositi manusi, deoarece sunt extrem de picanti.
- Se adauga peste ardei sarea mare si se mixeaza impreuna pana peperoncinii s-au taiat marunt si sarea a capatat o culoare rozie.
- Se pune amestecul pe o foaie de hartie la uscat si se lasa pana elimina toata umiditatea. Cand este bine uscat se pune in borcanele de sticla si se foloseste dupa bunul plac.