SARATELE CU BRANZA DE VACI

 

Aceste saratele sunt perfecte pentru toata familia, inclusiv cei mai mici. Eu le-am facut cu branza de vaci caci mai aveam in frigider si nu stiam cum sa o folosesc, deoarece copiii mei nu sunt fani branza. Au iesit o bunatate, cam vreo 4 tavi mari de cuptor, asa ca daca vreti mai putin faceti la jumatate cantitatile.

INGREDIENTE:

  • 300 gr brânză ( de vaci, cascaval, telemea)
  • 300 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 550 gr făină +1-2 mâini pentru lucrat.

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă faina cu untul, până devine nisipoasa, apoi se pune brânza rasa fin( eu am folosit branza de vaci).

Ouăle se bat cu laptele și se toarnă peste făină.  Se frământă bine, pudrand cu faina blatul de lucru.

Apoi aluatul se pune în frigider cel puțin 1 ora,  sau peste noapte.  Se decupeaza în ce forme doriti. Se pun intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou si se presara cu seminte.

Se coc la 180° C timp de circa 20 minute. Se lasa la racit si se servesc.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.