SALATA DE LEURDA, FASOLE ROSIE SI PORUMB

Salata de leurda  este o salata de sezon, deosebit de gustoasa, pe baza de leurda (ustoroi salbatic), fasole rosie si porumb. Leurda este recunoscuta drept un tonic natural pentru inima. Curele cu leurda previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului si prin împiedicarea apariţiei trombozelor. Si daca tot se gaseste in perioada de primavara de ce sa nu o folosim?

 


 

INGREDIENTE:

  • 1 mana frunze de leurda,
  • 2 linguri boabe fasole rosie din conserva,
  • 3 linguri boabe porumb din conserva,
  • 1 ceapa verde,
  • ½ de ardei gras rosu
  • rosii cherry
  • ulei,
  • otet de mere .

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala bine frunzele de leurda, se scurg de apa, se taie marunt si se pun intr-un bol.
  2. Se adauga boabele de fasole rosie, cele de porumb, ceapa verde si ardeiul  spalat si taiat cubulete. Daca doriti puteti adauga si cateva rosii cherry.
  3. Se potriveste de sare, se adauga uleiul, se pune otet dupa gust si se amesteca cu grija. Se serveste cu paine de casa (vezi reteta)  sau focaccia (reteta aici).

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.