Salata de leurda este o salata de sezon, deosebit de gustoasa, pe baza de leurda (ustoroi salbatic), fasole rosie si porumb. Leurda este recunoscuta drept un tonic natural pentru inima. Curele cu leurda previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului si prin împiedicarea apariţiei trombozelor. Si daca tot se gaseste in perioada de primavara de ce sa nu o folosim?
INGREDIENTE:
- 1 mana frunze de leurda,
- 2 linguri boabe fasole rosie din conserva,
- 3 linguri boabe porumb din conserva,
- 1 ceapa verde,
- ½ de ardei gras rosu
- rosii cherry
- ulei,
- otet de mere .
MOD DE PREPARARE:
- Se spala bine frunzele de leurda, se scurg de apa, se taie marunt si se pun intr-un bol.
- Se adauga boabele de fasole rosie, cele de porumb, ceapa verde si ardeiul spalat si taiat cubulete. Daca doriti puteti adauga si cateva rosii cherry.
- Se potriveste de sare, se adauga uleiul, se pune otet dupa gust si se amesteca cu grija. Se serveste cu paine de casa (vezi reteta) sau focaccia (reteta aici).