INGREDIENTE :
- 5 galbenusuri
- 150 g zahar
- 4 albusuri
- 100 g faina
- 1 plic de vanilina
- gem
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Separat, se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusurile, cu miscari de jos in sus.
- Se adauga apoi faina cu vanilina, amestecand continuu pana se obtine un aluat omogen.
- Se ia o hartie de copt, se umezeste si se pune intr-o tava dreptunghiulara.
- Se coace in cuptorul incalzit la 230 de grade, pentru 5 minute.
- Se scoate din cuptor si se ruleaza cu ajutorul unui prosop umed. Se desface, se unge cu gem sau alta crema ( fara a exagera, altfel va iesi din rulada ) si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt din tava. Folosind aceeasi hartie de copt, se inchide rulada ca pe o bomboana, strangand bine capetele si se da la rece.
- Se deschide, se taie felii si se presara cu zahar pudra.