RULADA RAPIDA CU GEM

O reteta pentru mamicile care nu prea au timp de stat in bucatarie este RULADA cu gem sau cu crema, dupa preferinta.

INGREDIENTE :

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 albusuri
  • 100 g faina
  • 1 plic de vanilina
  • gem
  • zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Separat, se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusurile, cu miscari de jos in sus.
  2. Se adauga apoi faina cu vanilina, amestecand continuu pana se obtine un aluat omogen.
  3. Se ia o hartie de copt, se umezeste si se pune intr-o tava dreptunghiulara.
  4. Se coace in cuptorul incalzit la 230 de grade, pentru 5 minute.
  5. Se scoate din cuptor si se ruleaza cu ajutorul unui prosop umed. Se desface, se unge cu gem sau alta crema ( fara a exagera, altfel va iesi din rulada ) si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt din tava. Folosind aceeasi hartie de copt, se inchide rulada ca pe o bomboana, strangand bine capetele si se da la rece.
  6. Se deschide, se taie felii si se presara cu zahar pudra.

 

rulada gem

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di