Astazi o reteta simpla cu putine ingrediente, pe baza de carne si ricotta, invelita in speck sau daca doriti bacon, taiat subtire. Se poate prepara atat in cuptor, cat si in tigaie, direct pe foc.
INGREDIENTE:
- 500 g de carne macinata de curcan (sau de pui)
- 500 g de ricotta
- 200 g de parmezan ras
- 1 ou
- patrunjel verde (optional)
- 200 g de speck
- 1 pahar de vin alb
- ulei de masline extravirgin
MOD DE PREPARARE:
Se pun la robotul de bucatarie carnea macinata de curcan impreuna cu ricotta, parmezanul ras, 1 ou si daca vreti putin patrunjel verde (eu de data asta nu am avut in casa) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Pe suprafata de lucru se aseaza feliile de speck, suprapunandu-le usor una pesta alta.
Se pune amestecul de carne si ricotta peste feliile de speck, apoi se inchide bine interiorul, acoperind bine cu speck.
Se pune in vas yena cu putin ulei de masline si 1 pahar de vin alb. Se da la cuptor pentru circa 30 de minute, la 180°C (cuptorul preincalzit).
Se lasa la racit, apoi se taie felii si se serveste.