RULADA DE CURCAN SI RICOTTA INVELITA IN SPECK

Astazi o reteta simpla cu putine ingrediente, pe baza de carne si ricotta, invelita in speck sau daca doriti bacon, taiat subtire. Se poate prepara atat in cuptor, cat si in tigaie, direct pe foc.

 

 

INGREDIENTE:

  • 500 g de carne macinata de curcan (sau de pui)
  • 500 g de ricotta
  • 200 g de parmezan ras
  • 1 ou
  • patrunjel verde (optional)
  • 200 g de speck
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline extravirgin

MOD DE PREPARARE:

Se pun la robotul de bucatarie carnea macinata de curcan impreuna cu ricotta, parmezanul ras, 1 ou si daca vreti putin patrunjel verde (eu de data asta nu am avut in casa) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Pe suprafata de lucru se aseaza feliile de speck, suprapunandu-le usor una pesta alta.

 

 

Se pune amestecul de carne si ricotta peste feliile de speck, apoi se inchide bine interiorul, acoperind bine cu speck.

Se pune in vas yena cu putin ulei de masline si 1 pahar de vin alb. Se da la cuptor pentru circa 30 de minute, la 180°C (cuptorul preincalzit).

Se lasa la racit, apoi se taie felii si se serveste.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.