INGREDIENTE:
- 5 oua
- 110 g faina
- 30 g nuca de cocos
- 90 g zahar
- esenta de vanilie
- 1 lingurita de praf de copt
- nutella sau crema de ciocolata 200 g
- nuca de cocos pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
- In doua vase se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana isi dubleaza volumul (circa 10 minute), pana devin albe si spumoase.
- Albusurile se bat spuma, pana devin tari si se incorporeaza apoi in galbenusuri, cu miscari de jos in sus.
- Se adauga apoi faina, nuca de cocos si praful de copt, amestecand usor de jos in sus. Se adauga in final esenta se vanilie . Compozitia rezultata trebuie sa fie omogena, fara cocoloase.
- In tava de cupor, tapetata cu hartie de copt uda si stoarsa se varsa amestecul si se niveleaza cu o spatula.
- Se coace la 180°C timp de 10 minute.
- Se scoate si se acopera cu un prosop umed sau hartie de copt uda si stoarsa si ruleaza calda.
- Se desface usor, se unge suprafata cu Nutella si se ruleaza din nou, cat mai strans avand grija se nu se rupa.
- Se inveleste rulada de cocos in folie de copt (sau alimentara) si se da la rece circa 1 ora.
- Se decoreaza cu nuca de cocos si Nutella si se serveste.