Aceasta reteta e o reteta sanatoasa pentru cei mici, care se prepara repede, fara coacere. Fiind o reteta destinata in special micutilor, contine putin zahar (pe care eu l-am inlocuit cu fructoza), dar daca doriti ceva mai dulce puteti adauga putin si in compozitia de baza. Eu ca sa accelerez timpii am lasat-o putin la congelator, iar apoi dupa ce am feliat-o am pus platoul la frigider.
INGREDIENTE:
PENTRU BAZA:
- 300 gr de biscuiti digestivi sau tip Petit Beurre
- 30 gr de unt topit
- 20 gr de cacao amara
- 70 ml de lapte
PENTRU CREMA:
- 250 gr de ricotta
- 80 gr de fulgi de cocos
- 40 gr de zahar sau fructoza
MOD DE PREPARARE:
- Pentru crema: se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, apoi se adauga ricotta. Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte.
- Pentru baza: se macina fin biscuitii cu robotul de bucatarie, apoi se adauga untul topit, cacaua si laptele. Amestecul obtinut se pune intre doua foi de hartie de copt si cu ajutorul sucitorului se preseaza bine pana se obtine un aluat compact, dreptunghiular.
- Se indeparteaza foaia de hartie de deasupra. Se intinde crema de cocos cu ajutorul unui cutit cu lama fina pe toata suprafata.
- Se ruleaza usor cu ajutorul hartiei de copt de dedesubt si se strang bine capetele.
- Se pune la frigider pentru circa 3 ore sau in congelator pentru 1 ora, ca sa se intareasca bine.
- Se taie felii si se serveste rece.Se pastreaza in frigider.