RULADA CU CARNE IN CRUSTA DE IERBURI AROMATICE

Rulada cu carne pe care am facut-o azi e o reteta rapida si va sfatuiesc sa o consumati in aceeasi zi cat crusta este inca crocanta, caci altfel se umezeste. Se poate servi alaturi de o portie de cartofi sau alaturi de salata mixta.

INGREDIENTE:

-pentru crusta :

  • menta
  • patrunjel
  • cimbru
  • rozmarin
  • 6 rosii confiate (reteta aici)
  • 2 felii de paine
  • coaja de lamaie rasa

-pentru rulada

  • 500 g de carne de porc slaba tocata
  • 2 felii de paine
  • lapte
  • 1 ou
  • sare
  • 30 g de parmezan ras
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

  1. Se mixeaza ierburile aromatice cu rosiile confiate, painea si putina coaja de lamaie.
  2. Se incalzeste cuptorul la 180°C.
  3. Separat carnea tocata se amesteca impreuna cu 1-2 linguri de amestec de ierburi mixate in precedenta. Se adauga apoi feliile de paine muiate in putin lapte, oul, parmezanul ras si sare dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele apoi se aseaza rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da forma ovala, apoi se presara deasupra cu amestecul de ierburi aromatice, apasand usor ca sa se prinda bine crusta.
  4. Se da la cuptor la 180°C timp de 40 de minute. Se scoate , se lasa la racit si se taie cand este rece ca sa nu se desfaca.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.