Rulada cu carne pe care am facut-o azi e o reteta rapida si va sfatuiesc sa o consumati in aceeasi zi cat crusta este inca crocanta, caci altfel se umezeste. Se poate servi alaturi de o portie de cartofi sau alaturi de salata mixta.
INGREDIENTE:
-pentru crusta :
- menta
- patrunjel
- cimbru
- rozmarin
- 6 rosii confiate (reteta aici)
- 2 felii de paine
- coaja de lamaie rasa
-pentru rulada
- 500 g de carne de porc slaba tocata
- 2 felii de paine
- lapte
- 1 ou
- sare
- 30 g de parmezan ras
- ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
- Se mixeaza ierburile aromatice cu rosiile confiate, painea si putina coaja de lamaie.
- Se incalzeste cuptorul la 180°C.
- Separat carnea tocata se amesteca impreuna cu 1-2 linguri de amestec de ierburi mixate in precedenta. Se adauga apoi feliile de paine muiate in putin lapte, oul, parmezanul ras si sare dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele apoi se aseaza rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da forma ovala, apoi se presara deasupra cu amestecul de ierburi aromatice, apasand usor ca sa se prinda bine crusta.
- Se da la cuptor la 180°C timp de 40 de minute. Se scoate , se lasa la racit si se taie cand este rece ca sa nu se desfaca.