INGREDIENTE:
PENTRU ALUATUL VERDE:
- 2 oua
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de spanac congelat
- sare
PENTRU ALUATUL PORTOCALIU:
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de bulion (sau pasta de ardei)
- sare
PENTRU ALUATUL ALB:
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de branza rasa sarata
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 g crema de branza
- 2-3 linguri de smantana
- sare
- 1 lingura de masline negre fara samburi
MOD DE PREPARARE:
- Se incepe prepararea aluatului verde dupa urmatorii pasi: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu 2 linguri de ulei. Se adauga 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, praful de copt, sare si 2 linguri de spanac congelat, taiat marunt. Separat se bat albusurile si se amesteca in galbenusuri, cu miscari de jos in sus.
- Se prepara aluatul portocaliu la fel ca aluatul verde, numai ca se inlocuieste spanacul cu bulion (sau pasta de ardei, sau boia).
- Se prepara aluatul alb ca celelalte doua, numai ca se vor pune 2 linguri de branza sarata, eliminand sarea.
- In tava de aragaz se pune hartie de copt si se varsa cate putin din fiecare compozitie, alternandu-le ca mai jos.
- Se pune la copt, la 190-200° pentru circa 15 minute (cand e gata devine aurie pe margini). Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit.
- Maslinele se toaca marunt si se amesteca cu crema de branza si smantana.
- Cand rulada s-a racit se desface, se unge cu crema de masline preparata si se ruleaza din nou, cu ajutorul hartiei de copt (ca o bomboana). Se strange bine la capete si se da la rece. Se taie felii si se serveste cu pofta. E delicioasa!!!