RISOTTO CU LEGUME

INGREDIENTE:

  • orez pentru risotto ( circa 80 g de persoana )
  • 1 morcov
  • 1 zucchina (dovlecel)
  • 1 cartof
  • 1 tulpina de telina
  • un pumn de mazare
  • 1 ceapa
  • unt
  • ulei de masline
  • parmezan
  • 1 l supa vegetala
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Legumele se spala, se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se undeste ceapa, apoi se adauga orezul.
  2. Se pun legumele preparate anterior, se varsa supa vegetala, putin cate putin, amestecand mereu. In general risotto este gata in circa 20 de minute. Se ia de pe foc, se adauga putin unt si parmezan. Se lasa la odihnit circa 2 minute, ca sa prinda aroma, se adauga sare si piper dupa gust, apoi se serveste.

 

risotto-primavera-8

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di