RISOTTO CU CIUPERCI SI SOFRAN

INGREDIENTE:

  • 180 gr de orez pentru risotto
  • ciuperci – de preferinta hribi
  • sofran
  • supa vegetala
  • vin alb
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei de masline
  • unt
  • parmezan
  • sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciupercile se calesc intr-o tigaie cu 1 catel de usturoi, sare si putin ulei de masline timp de 10 minute.
  2. Intr-o alta tigaie se caleste ceapa, si cand aceasta e gata se varsa orezul. Se amesteca impreuna cu ceapa, apoi se toarna putin vin alb.
  3. Se adauga ciupercile, se amesteca si se toarna putin cate putin supa vegetala, pana cand orezul este facut. Se amesteca des ca sa nu se prinda. Cu 5 minute inainte de a fi gata se adauga sofranul. Se ia de pe foc, se adauga un cubulet de unt si parmezanul ras. Se lasa totul 1-2 minute sa prinda gust, apoi se serveste.

 

risotto porcini zafferano

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.