INGREDIENTE:
- 180 gr de orez pentru risotto
- ciuperci – de preferinta hribi
- sofran
- supa vegetala
- vin alb
- ceapa
- usturoi
- ulei de masline
- unt
- parmezan
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile se calesc intr-o tigaie cu 1 catel de usturoi, sare si putin ulei de masline timp de 10 minute.
- Intr-o alta tigaie se caleste ceapa, si cand aceasta e gata se varsa orezul. Se amesteca impreuna cu ceapa, apoi se toarna putin vin alb.
- Se adauga ciupercile, se amesteca si se toarna putin cate putin supa vegetala, pana cand orezul este facut. Se amesteca des ca sa nu se prinda. Cu 5 minute inainte de a fi gata se adauga sofranul. Se ia de pe foc, se adauga un cubulet de unt si parmezanul ras. Se lasa totul 1-2 minute sa prinda gust, apoi se serveste.