E o reteta simpla pe care o poate face oricine si este foarte buna, ideala mai ales pentru cine iubeste nuca de cocos. Eu am facut-o in varianta pentru copii, dar daca doriti puteti insiropa blatul cu un lichior de cocos sau de caramel.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 140 g de unt
- 100 g de zahar brun
- 3 oua
- 6 linguri de lapte
- 2 lingurite de praf de copt
- 2 linguri cacao amara
- 180 g faina
Pentru crema :
- 300 ml de lapte
- 3 linguri gris
- 120 g unt
- 80 g zahar
- 100 g nuca de cocos
Pentru insiropat: lapte caramel
Pentru glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50 g unt moale, la temperatura camerei
MOD DE PREPARARE:
- Se pregateste mai intai blatul: se freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun, apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine. Se adauga faina, cacaua si praful de copt si se mixeaza bine, obtinand un amesteca fin si omogen. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180° pentru 20 de minute. Se scoate si se lasa la racit.
- Pentru insiropat: se caramelizeaza 2 linguri de zahar, iar cand devine auriu se toarna deasupra 150 ml de lapte rece. Se lasa pana zaharul se topeste, apoi se insiropeaza blatul racit.
- Se prepara crema astfel: se pune la fiert intr-un vas 300 ml de lapte cu 120 g de unt, 80 g de zahar si 3 linguri de gris. Cand compozitia incepe sa se ingroase se varsa 100 g de nuca de cocos si se amesteca bine. Se toarna fierbinte peste blatul racit si se niveleaza cu o spatula.
- Pentru glazura: ciocolata (200 g) se pune la topit, pe foc impreuna cu 50 g de unt moale, apoi se toarna peste crema de cocos. Se da totul la rece pentru 2 ore. Se serveste cu pofta. E delicioasa!!