PRAJITURA CU BRANZA SI BEZEA

O prajitura gustoasa cu branza de vaci pe care va propun sa o incercati si voi. Am facut-o pentru prima oara (pentru ca aveam mai multa branza in frigider si nu stiam ce sa fac cu ea) si pot spune ca am ramas placut surprinsa.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 80 g unt
  • 50 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de praf de copt (sau bicarbonat)

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 500 g branza de vaci (sau ricotta)
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 330 ml lapte
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • stafide
  • 3 linguri de gris

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 200 g de zahar

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca untul, faina, zaharul, oul si praful de copt pana obtinem un aluat faramicios pe care il intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presand usor cu dosul unei linguri.
  2. Se prepara crema: se freaca cele 3 galbenusuri si oul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos. Se adauga apoi, pe rand, restul ingredientelor, iar crema obtinuta se toarna uniform, peste blat.
  3. Se da tava la cuptor, pentru 45 de minute, la temperatura de 180°. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.
  4. Se pregateste bezeaua: se bat bine albusurile si cand sunt tari se adauga zaharul putin cate putin.
  5. Se intinde bezeaua peste prajitura si se da la cuptor din nou pentru circa 15 minute, pana bezeaua devine un pic aurie.
  6. Se lasa la racit, se taie cu un cutit uns cu ulei (ca sa nu se lipeasca bezeaua) si se serveste.

POFTA BUNA, DRAGILOR!

prajitura cu branza si bezea

 

prajitura branza si bezea

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

2 Replies to “PRAJITURA CU BRANZA SI BEZEA”

  1. Am mai vazut reteta unde in crema nu era adaugat gris ? Nu se intareste prea tare crema ? Care ar fi mai indicata reteta cu gris, sau fara gris in crema de branza si lapte ??

    1. Bine ai venit pe blogul meu,Maria! Deci mie asa mi a iesit prajitura cu gris in compozitia de crema. Grisul are rolul de a absoarbe apa din branza de vaci care de obicei contine destul zer. Daca folosesti o branza foarte uscata,bine scursa poti face fara gris.

Dă-i un răspuns lui Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.