Aceste pogacele cu branza de vaci si telemea, sunt ideale servite ca aperitiv sau numai bune de rontait langa un pahar cu bere in compania prietenilor. Este o reteta simpla, fara drojdie, cu dospire la rece si minunat de frumos cresc la cuptor.
INGREDIENTE:
- 350 g branza grasa de vaci
- 350 g unt la temperatura camerei
- 350 g faina alba
- 1 lingurita cu varf de sare
- 50 g telemea
- 1 ou
- pentru decor: seminte de susan, mac, chimen
MOD DE PREPARARE:
- Se face un aluat din branza de vaci, unt, faina si sare. Va rezulta un amestec destul de lipicios, care se va pune peste noapte la frigider.
- Se scoate de la rece si se lasa circa 10-15 minute inainte de a-l prelucra.
- Se intinde pe o suprafata presarata cu faina din belsug si se intinde o foaie de circa 0,5 cm.
- Se presara apoi telemeaua rasa. Se impatureste aluatul in 3 aducand spre centru partea stanga, apoi partea dreapta. Se impatureste din nou in 3 obtinand astfel un aluat foietaj . Se intinde foietajul intr-o foaie de circa 0,8 cm si se cresteaza usor la suprafata cu lama unui cutit.
- Se taie aluatul discuri mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cercurile obtinute cu ou batut si se presara cu seminte de mac, susan sau chimen.
- Se coc la 170°C timp de circa 20-25 de minute. Sunt bune atat calde cat si reci.