Am incercat-o si pe asta….buna. E un alt mod de a manca mamaliga cu branza, in mod clasic. Ca sa nu mai zic de aspect.
INGREDIENTE:
- 200 g de faina de malai grisat (care e gata in cateva minute- eu folosesc POLENTA VALSUGANA)
- 200 g de cascaval ras (daca va place mai aromat folositi cascavalul afumat)
- 50 ml lapte
- 150 g de ciuperci ( eu folosesc pungi de ciuperci asortate)
- cimbru
- ulei de masline
- sare
- piper
- usturoi
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o oala se pune circa 800 ml de apa si se pune pe foc, la fiert. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea si se varsa putin cate putin faina de malai. Cu o lingura de lemn se amesteca mamaliga si se fierbe timp de 8 minute.
- Se unge forma de copt cu inel detasabil cu putin ulei de masline (sau unt) si se varsa mamaliga preparata anterior. Se niveleaza cu o spatula si se lasa la racit.
- Cascavalul ras se amesteca impreuna cu putin lapte si piper si se pune pe foc, la bain-marie pana se topeste si devine crema.
- Ciupercile se undesc intr-o tigaie cu ulei, sare si usturoi ras. Cand sunt gata, se scurg de uleiul in exces si se pastreaza deoparte.
- Crema de cascaval se varsa peste blatul de malai si se niveleaza pe toata suprafata acesteia.
- Deasupra se aseaza ciupercile si se da apoi tava la cuptor timp de 30 de minute, la 170°C, cuptorul preincalzit.
- Se decoreaza cu crengute de cimbru si se serveste calda.