Un desert de vara, care se prepara destul de usor si este potrivit pentru cand apar oaspeti neasteptati sau o simpla cina cu prietenii. Este un dulce tipic sezonului cald, care imbina placut gustul fructelor cu aroma de caramel cu cel al inghetatei.
INGREDIENTE:
- piersici
- 5 linguri de zahar brun
- 30 gr de unt
- putin suc de lamaie
- 400 gr de inghetata de lapte sau vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se spala si se curata piersicile (piersicile trebuie sa fie mai tari), apoi se taie jumatati. Intr-o tigaie se pune untul, zaharul brun si sucul de lamaie, iar deasupra se aseaza piersicile si se lasa totul la topit, la foc mic. Cand zaharul incepe usor sa se caramelizeze, se misca incet tigaia cu miscari circulare. Se tine pe foc pana zaharul capata o culoare aurie, nu foarte inchisa, pentru ca ar avea gust neplacut, de ars. Se lasa la racit si se serveste alaturi de inghetata care se prefera.