PIERSICI CARAMELIZATE CU INGHETATA

Un desert de vara, care se prepara destul de usor si este potrivit pentru cand apar oaspeti neasteptati sau o simpla cina cu prietenii. Este un dulce tipic sezonului cald, care imbina placut gustul fructelor cu aroma de caramel cu cel al inghetatei.

 

INGREDIENTE:

  • piersici
  • 5 linguri de zahar brun
  • 30 gr de unt
  • putin suc de lamaie
  • 400 gr de inghetata de lapte sau vanilie

MOD DE PREPARARE:

Se spala si se curata piersicile (piersicile trebuie sa fie mai tari), apoi se taie jumatati. Intr-o tigaie se pune untul, zaharul brun si sucul de lamaie, iar deasupra se aseaza piersicile si se lasa totul la topit, la foc mic. Cand zaharul incepe usor sa se caramelizeze, se misca incet tigaia cu miscari circulare. Se tine pe foc pana zaharul capata o culoare aurie, nu foarte inchisa, pentru ca ar avea gust neplacut, de ars. Se lasa la racit si se serveste alaturi de inghetata care se prefera.

 

 

Pesche-caramellate-con-gelato-612x350

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.