PATEURI CU MERE SI CREMA DE BRANZA

INGREDIENTS:

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 1 mar
  • 2 linguri de stafide
  • 1 tablespoon sugar
  • un varf de scortisoara
  • crema de branza tip Philadelphia
  • muguri de pin (optional)

MOD DE PREPARE:

  1. Intr-un bol se taie cubulete un mar spalat si curatat de coaja si se amesteca cu 1 tablespoon sugar, stafide, scortisoara si muguri de pin.
  2. Aluatul foietaj se desface pe masa de lucru cu hartia de copt dedesupt si se taie in 6 dreptunghiuri.
  3. 1/2 din dreptunghi se cresteaza, iar pe restul jumatatii se unge cu crema de branza. Peste crema de branza se pune cate 1 lingura de compozitie de mar.
  4. Se impaturesc pateurile,apasand pe margini sa nu iasa umplutura .
  5. Se da tava la cuptor pentru 25-30 de minute pana s-au rumenit frumos.
  6. Cand s-au racit se pudreaza cu zahar si se servesc.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di