Aveam in casa vreo 2 conopide si cum de obicei fac conopida panè sau supa crema am zis sa incerc sa fac de data asta pate de conopida. Usor de facut, lejer se poate manca in orice moment al zilei, alaturi de rosii, castraveti sau orice alte legume va place. Noi l-am servit cu bruschete aromate cu usturoi si patrunjel.
INGREDIENTE:
- 1 conopida
- 1 ceapa
- maioneza de post sau dukan
- 2 linguri de iaurt slab
- sare, piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Se fierbe conopida pana ce furculita intra usor in ea. Cand aceasta este fiarta se pune la scurs intr-o strecuratoare si se lasa la racit. Eu o fierb la oala sub presiune circa 5 min apoi scot capacul dupa ce a iesit presiunea si o las la racit.
Se desface conopida buchetele si se blenduieste cu blrenderul vertical.
Se adauga apoi peste conopida ceapa tocata marunt, maioneza de post sau Dukan, iaurtul slab, sare si piper.
Se serveste cu bruschete, paine sau biscuiti sarati.
.