Get a site

TAHINI (PASTA DE SUSAN)

Pasta tahini pe baza de susan este indispensabila in prepararea humusului si cum deseori nu se gaseste in comert, iar pretul este destul de ridicat, va convine sa o faceti comod acasa. Se face foarte usor cu doar 3 ingrediente si se poate pastra timp de 1 luna in vas inchis ermetic. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este sa nu lasati susanul sa se coloreze, trebuie sa rezulte doar usor auriu, deci amestecati mereu.

 

INGREDIENTS:

  • 160 g de susan
  • 90 g ulei de susan sau floarea-soarelui
  • 5 g de sare

MOD DE PREPARE:

  1. Susanul se pune intr-o tigaie uscata, preincalzita si se amesteca tot timpul. Nu trebuie sa-si schimbe culoarea, ci doar sa se incalzeasca bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul si se continua sa se amestece.
  2. Dupa ce susanul s-a racit, se pune intr-un vas inalt, se adauga sare si ulei si cu ajutorul mixerului vertical se mixeaza bine pana amestecul devine o pasta de consistenta medie, nici prea groasa nici prea subtire ( pasta rezultata trebuie sa fie ca aluatul de clatite).
  3. Pasta tahini se pune intr-un borcanel inchis ermetic si se poate pastra timp de 1 luna.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.