Sparanghelul are un gust fantastic şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. Aşa poate fi descris pe scurt această legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară. Iată ce beneficii va ofera consumul de sparanghel: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale. De asemenea, sparanghelul are efecte benefice şi asupra tractului urinar, prevenind infecţiile şi apariţia pietrelor la rinichi. Asa ca daca nu l-ati incercat pana acum va sfatuiesc sa incepeti chiar acum, caci este perioada cand se gaseste din plin atat in varianta verde, cat si cea alba. Eu prefer varianta alba a sparanghelului, dar fiecare cu gustul lui.
INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 400 g pasta (format penne, fusili)
- 3 oua
- 300 g sparanghel
- ulei de masline
- sare, piper
- parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
- Sparanghelul de spala si se curata de invelisul exterior (partea lemnoasa), apoi se taie rondele si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline. Se adauga o ceasca de apa, sare si se acopera cu un capac. Se lasa pe foc pana sunt gata (trebuie sa fie moi), apoi se dau deoparte la racit.
- Ouale se pun la fiert intr-un vas cu apa rece si se fierb timp de 6-8 minute. Se pun apoi sub jetul de apa rece, se curata si se piseaza cu dosul unei furculite. Ouale pisate se adauga apoi in tigaia cu sparanghel.
- Pasta se fierbe intr-un vas cu apa sarata, dupa instructiunile de pe cutie. Cand aceasta este fiarta, se scurge si se adauga in tigaia cu ou si sparanghel. Se serveste cu parmezan ras.