Pasta cu creveti, rosii cherry si dovlecei este o pasta lejera, dar foarte nutritiva si pe care noi o facem foarte des, mai ales vara, cand legume se gasesc din plin. Se poate face si cu creveti congelati, dar pe care sa-i scoateti din timp din congelator sa se dezghete. Ca tip de pasta va sfatuiesc sa folositi spaghetele, dar daca nu aveti folositi cea pe care o aveti fara probleme.
INGREDIENTE (doze pentru 4 persoane):
- 400 g de pasta tip spaghete
- 20 creveti
- 2 zucchine sau dovlecei
- rosii cherry
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 pahar de vin alb
- putin ardei iute sau peperoncino
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune catelul de usturoi si se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se scoate.
- Se pune pasta la fiert intr-o oala cu apa sarata, timpul necesar scris pe cutie.
- Dovlecelul se spala, se curata si se taie rondele, apoi se adauga in tigaia cu ulei. Se lasa la foc iute 2-3 minute.
- Se adauga rosiile cherry si ardeiul iute daca va place.
- Dupa 2-3 minute se adauga crevetii decorticati. Se stinge totul cu jumatate de pahar de vin alb.
- Se sareaza si se adauga putin din apa in care a fiert pasta.
- Se scurge pasta cu 1 minut inainte de a fi gata (sa fie „al dente”) si se adauga in tigaie, peste creveti.
- Se servesc cu putin ulei de masline crud si piper proaspat macinat.