O varianta putin diferita de pasta carbonara fata de varianta clasica, dar care este la fel de gustoasa, sau chiar mai mult. Noua ne-a placut tare mult si va impartasim si voua reteta, ca sa vedem si parerea voastra.
INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 400 g spaghete
- 400 g dovlecei (sau zucchine)
- 3 oua
- 40 g parmezan (sau pecorino)
- cateva cubulete de sunculita afumata (bacon, pancetta affumicata)
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o tigaie antiaderenta se pune la prajit un catel de usturoi cu putin ulei de masline (3 linguri).
- Dovleceii se spala, se taie si se pun in tigaia cu ulei. Se acopera cu un capac si se lasa pentru 5 minute, apoi se ia capacul si se mai lasa alte 5 minute sa se rumeneasca pe toate partile.
- Intr-o alta tigaie se rumeneste putin sunculita afumata taiata cublete, apoi se pune peste dovlecei.
- Se pun la fiert spaghetele intr-o oala cu apa sarata si se lasa la fiert timpul indicat pe cutie.
- Intr-un castron se bat ouale cu parmezanul.
- Cand spaghetele sunt gata se scurg repede de apa, se amesteca cu ouale batute, apoi se pun in tigaia cu dovlecei. Se servesc calde, presarate cu parmezan si putin piper negru.