Aceasta reteta o folosesc mereu la rulada sau la kinder felie de lapte sau simplu ca desert la copii, taiat cu forme mici pe care le umplu sau nu cu crema.
E cea mai rapida reteta pe care o puteti face ca baza de tort, cand aveti chef de ceva dulce.
INGREDIENTE:
- 100 g faina alba
- 25 g cacao amara
- 3 oua la temperatura camerei
- 150 g zahar
- 50 ml lapte
- 1 lingurita de praf de copt
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se pun ouale impreuna cu zaharul si se bat bine cu mixerul pana devin cremoase si se albesc ( nu mai putin de 15 minute)
Separat se amesteca faina trecuta prin sita impreuna cu cacaua si praful de copt.
Cand ouale s-au albit bine si au devenit cremoase se pune laptele. Se adauga putin cate putin faina cu cacaua, amestecand cu o lingura de lemn , cu miscari de jos in sus.
Se varsa apoi compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru tava dreptunghiulara de copt se intinde compozitia si se coace la 220 °C timp de 5-6 minute. Se rastoarna invers pe un prosop curat presarat cu zahar ( asa nu se va lipit pandispanul) si se lasa la racit. Se dezlipeste hartie de copt si se foloseste dupa reteta pe care o doriti.