Am facut pandispanul asta pentru ca aveam ratacite in frigider cateva albusuri si voiam sa le gasesc intrebuintare si am gasit reteta pe site-ul asta. Daca vreti il puteti lasa si simplu, dar cu fructe e mult mai bun.
PS: Ca fructele sa ramana in suprafata pudrati-le cu putina faina sau , o alta varianta, dupa ce introduceti la cuptor pandispanul, il scoateti dupa 5 minute si adaugati visinile.
INGREDIENTE:
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar pudra
- 5 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de praf de copt
- coaja de lamaie rasa
- 1-2 linguri de cacao
- visine
MOD DE PREPARARE:
- Visinile se lasa la scurs intr-o strecuratoare, sa lase zeama din ele.
- Albusurile se bat spuma tare cu mixerul impreuna cu un varf de sare , apoi se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar pudra. Se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie consistenta si albusurile rezulta lucioase (cand se inclina vasul albusurile nu se misca).
- Se adauga apoi pe rand 3 linguri de ulei, amestecand dupa fiecare la viteza cea mai mica. Se rade coaja de lamaie.
- Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri de lemn, se incorporeaza inalbusuri, cu miscari de jos in sus.
- Intr-o forma de silicon (eu am folosit forma de inima) sau in una normala tapetata cu hartie de copt se varsa jumatate de compozitie . In jumatatea ramasa se adauga 1 lingura de cacao. Se varsa si cealalta jumatate cu cacao in cealalta parte a formei (va fi jumatate de inima alba si jumatate maro).
- Se aseaza visinile in suprafata si se da la cuptor, la foc mediu pana trece testul scobitorii (circa 25-30 minute).
- Se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu toping de ciocolata.