Pancakes este un dulce, asemanator clatitelor, de origine americana, care se serveste la micul dejun, dar nu numai. Compozitia se aseamana clatitelor, numai ca sunt mai groase si se servesc de obicei cu sirop de artar. Noua nu prea ne place si le-am presarat cu zahar pudra si gem de fructe.
INGREDIENTE:
- 200 gr faina
- 2 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 3 linguri de ulei
MOD DE PREPARARE:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca impreuna cu laptele si uleiul.
- Intr-un vas se pune faina, praful de copt, sarea si zaharul. Se amesteca si apoi se adauga galbenusurile cu laptele si uleiul si se omogenizeaza bine, sa nu se formeze cocoloase.
- Albusurile se bat spuma, nu foarte tare, apoi se adauga in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus.
- Se unge o tigaie cu putin unt si se pune la incalzit, la foc potrivit.
- Cand tigaia este bine incalzita, se varsa un pic din compozitia de pancake in centru tigaii si se distribuie uniform, pana se obtine un cerc de circa 10 cm diametru. Se lasa pana cand partea superioara este uscata, apoi se intoarce si se coace si pe cealalta parte.
- Reteta originala se serveste cu sirop de artar, dar eu va propun alte variante gustoase : cu crema Nutella, cu iaurt si fructe proaspete taiate felii, cu zahar pudra sau cu gem de fructe.