Pancake japoneze sunt un tip de clatite japoneze foarte pufoase, cu consistenta de sufleu.
Sunt un desert minunat pentru copii si va sfatuiesc sa incercati, sigur o sa va placa. Eu am facut prima data cantitatile la jumatate si a trebuit sa mai fac o tura. Din cantitatile de mei jos ies 12 bucati, dar cum sunt micute se termina cat ai clipi.
INGREDIENTE:
- 4 oua
- 50 g zahar
- 40 ml de lapte
- 80 g de faina manitoba
- 6 g de praf de copt
MOD DE PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma apoi se adauga putin cate putin zaharul, pana se intaresc bine. Se incorporeaza galbenusurile pe rand, cu ajutorul unei linguri, amestecand cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase albusurile.
Se varsa cate putin laptele, continuand cu lingura cu miscari de jos in sus..
Faina se trece prin sita si amesteca impreuna cu praful de copt, apoi se adauga peste oua. Se incorporeaza putin cate putin cu miscari de jos in sus.
Se pune pe foc o tigaie antiaderenta si se unge cu putin unt.
Cu ajutorul unei linguri se pune in tigaie (cate 2 linguri pentru fiecare clatita) se picura cate un strop de apa in spatiile goale ( fara sa atingeti pancake-urile) si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic circa 2-3 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se coc pana sunt gata. Se servesc calde dupa preferinta: pudrate cu zahar sau cu Nutella si fructe proaspete.