PAINITE MANTOVANE

INGREDIENTE:

  • 450 g faina de grau dur (semola)
  • 150 g faina alba (eu am folosit 0)
  • 300 g de apa calduta
  • 40 g ulei de masline
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare fina

MOD DE PREPARARE:

  1. Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga uleiul de masline si se amesteca.
  2. Intr-un vas adanc se pun cele doua tipuri de faina si o lingurita de sare. Se toarna drojdia dizolvata, avand grija sa nu ia contact cu sarea. Se framanta circa 10 minute, apoi se acopera si se lasa la crescut la loc cald timp de 4-5 ore, pana isi dubleaza volumul.
  3. Se intinde cate putin din aluat si se formeaza painitele. Se pun pe hartie de copt si se presara cu cate putina faina de grau dur. Se lasa la crescut circa 1-2 ore.
  4. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute.

11899743_10206367743466753_7081283858205419814_n 11903962_10206367743586756_7110610927926708472_n

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.