Get a site

PAINE UMPLUTA DE PASTI

Am facut o painita in varianta de Pasti care cu siguranta va fi pe placul tuturor , mai ales al copiilor, avand forma de un mielut, Characteristic Easter and is very tasty. Eu le-am umplut jumatate cu prosciutto cotto si cascaval, and half the cheese and zucchini, rod cut and fried a little olive oil. Umplutura este la alegerea voastra! I tried to explain each step in the preparation of bread, if I did not understood are here to answer questions. We pup, dear!!

 

INGREDIENTS:

  • 500 g flour
  • 1 tablespoon sugar
  • 1 1/2 teaspoon salt
  • 50 g of unt
  • 2 lay
  • 200 g milk
  • 10 g dry yeast
  • For the filling: 120 g de Ham sau sunca Prague, 120 g of cheese, dovlecei, sesame seeds for decoration.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incalzeste usor laptele, apoi in jumatate din lapte se topeste untul, iar in cealalta jumatate de lapte se dizolva drojdia cu putin zahar.
  2. In a bowl put the flour, se adauga laptele cu untul topit si laptele in care s-a dizolvat drojdia si se framanata usor. Se adauga apoi zaharul, cele 2 oua si sarea si se continua bine framantarea, pana se obtine un aluat elastic, care se pune la crescut in loc caldut, pentru circa 1 ora jumatate.
  3. Intre timp se taie cascavalul cubulete, sunca Praga.
  4. Aluatul se imparte in bilute mici- eu am facut vreo 22 de bilute plus o bucata de aluat care se lasa deoparte pentru completarea celorlalte parti – capul, urechile, picioarele si coada. Se intinde fiecare biluta cu mainile, se pune umplutura dorita, apoi se inchide in forma de semiluna, sigiland bine marginile si se ruleaza.
  5. Cele circa 22 de rulouri, care reprezinta corpul, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Din aluatul ramas, neumplut se formeaza capul, urechile, picioarele si coada, dupa imaginatia fiecaruia.
  6. Se unge toata painea cu putin lapte amestecat cu ulei de masline (sau lapte cu 1 galbenus), apoi pe corpul mielutului se presara seminte de susan.
  7. Se lasa la crescut 30 de minute, apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 180-190°C si se coace pentru circa 30-40 minute.

 

paine agnello pasqua

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.