INGREDIENTE:
- 250 g de orez cu bob lung ( basmatti sau thai )
- 200-250 g de creveti
- 2-3 foi de varza alba
- 1 ceapa
- 1 zucchina
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 tulpina de telina
- 2 oua
- ulei de susan
- sos de soia
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Se pune orezul la fiert intr-o oala cu apa sarata si se fierbe timp de 10 minute, apoi se scurge si se lasa la racit.
- Crevetii se curata, iar legumele se spala si se taie bastonase.
- Intr-o tigaie (sau wok) se pun la undit legumele cu putin ulei de susan, sare si se acopera cu un capac. Se lasa circa 5 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga cateva picaturi de sos de soia. Cand legumele sunt gata, dar inca crocante, se adauga crevetii. Se mai lasa pe foc 2- 3 minute.
- Ouala se bat si se pun intr-o tigaie cu un strop de ulei si se face o omleta.Se lasa la racit, apoi se taie si se adauga peste legumele cu creveti.
- Se adauga si orezul scurs si racit, putin sos de soia si daca este necesar un varf de sare. Se serveste cald.
POFTA BUNA!!!