MUSACA DE CARTOFI

INGREDIENTE:

  • 1 kg de cartofi
  • 500 g carne tocata
  • 2-3 cepe
  • 3 oua
  • circa 300 ml smantana
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

Ceapa se caleste in putin ulei, se pune carnea tocata, se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se curata cartofii, se spala, se taie rondele si se prajesc in mult ulei, pe ambele parti.

Intr-o tava, unsa cu putin ulei sau unt, se pune un strat de cartofi, un strat de carne tocata si se repeta pana la terminarea tuturor ingredientelor.

Se bat ouale cu smantana si se toarna deasupra, astfel incat sa cuprinda bine toata compozitia din tava.

Se da la cuotorul incins, la 180 grade, timp de 30-40 de minute. Se serveste cu salata de sezon sau muraturi.

PS: Daca doriti puteti incerca sa puneti feliute de rosii intre straturi si deasupra.

IMG_9643

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.