Get a site

MUFFIN

Astazi am decis sa fac niste MUFFIN, la cererea prietenei mele Roxana, care m- a rugat sa postez niste retete cu acest dulce tare iubit de copii si numai. Este un desert lejer si se poate savura alaturi de o cana de lapte , ca varianta pentru mic dejun sau cina.

Din reteta care v-o prezint in urmatoarele randuri va vor iesi circa 10-12 muffin.

image

 

INGREDIENTS:

  • 1 or
  • 125gr zahar
  • 60 gr unt
  • 250 ml di lapte
  • 250 gr di faina 00
  • salt
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 125 gr coacaze sau stafide

MOD DE PREPARE:

  1. Se amesteca oul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos, se adauga untul topit , laptele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Daca folositi stafide, inainte de a le incorpora se dau prin faina.
  2. Se iau 12 forme de muffin , se ung cu unt si se tapeteaza cu faina , apoi se umplu cu compozitie doar 3/4 .
  3. Se coc pentru circa 20 minute la temperatura de 180 grade , in cuptorul preincalzit.

PS: Se pot face si in alte variante , de ex: adaugand un pic de cacao sau daca va plac mai aromati, un pic de coaja de lamaie.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.