Astazi am decis sa fac niste MUFFIN, la cererea prietenei mele Roxana, care m- a rugat sa postez niste retete cu acest dulce tare iubit de copii si numai. Este un desert lejer si se poate savura alaturi de o cana de lapte , ca varianta pentru mic dejun sau cina.
Din reteta care v-o prezint in urmatoarele randuri va vor iesi circa 10-12 muffin.
INGREDIENTE:
- 1 ou
- 125gr zahar
- 60 gr unt
- 250 ml di lapte
- 250 gr di faina 00
- sare
- 3 lingurite de praf de copt
- 125 gr coacaze sau stafide
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca oul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos, se adauga untul topit , laptele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Daca folositi stafide, inainte de a le incorpora se dau prin faina.
- Se iau 12 forme de muffin , se ung cu unt si se tapeteaza cu faina , apoi se umplu cu compozitie doar 3/4 .
- Se coc pentru circa 20 minute la temperatura de 180 grade , in cuptorul preincalzit.
PS: Se pot face si in alte variante , de ex: adaugand un pic de cacao sau daca va plac mai aromati, un pic de coaja de lamaie.