MUCENICI MOLDOVENESTI DE POST

 

INGREDIENTE:

pentru aluat:

pentru sirop:

  • 700 ml de apa
  • 100 g de zahar
  • coaja de lamaie

pentru decor:

  • miere de albine
  • 200 g nuca prajita macinata

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un bol se pune faina trecuta prin sita si se face o adancitura la mijloc. Se adauga drojdia uscata, zaharul, apa calduta (nu fierbinte!) si se amesteca. Apoi se adauga pe rand uleiul, coaja rasa de la o portocala, esenta de vanile si praful de sare. Se framanta bine aluatul pana se omogenizeaza, apoi se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (1 ora)
  2. Se impatureste aluatul in doua. Se formeaza  snururi lungi, nu foarte subtiri de aluat din care formam apoi mucenici in forma de 8. Se lasa mucenicii de post la crescut circa 20 de minute, intr-un loc caldut,  apoi ii ungem cu putina apa calduta cu zahar.
  3. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute. Se pune in cuptor si un vas cu apa ca aluatul sa ramana pufos.
  4. Se pregateste siropul: se pune pe foc un vas cu apa, zaharul si coaja de lamaie. Se lasa pe foc pana se dizolva zaharul, apoi se da deoparte si se lasa la racit.
  5. Cand mucenicii sunt gata, se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza.
  6. In final se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.