Get a site

MITITEI DE CURCAN DUKAN

INGREDIENTS:

  • 400 g de carne de curcan sau pui
  • 1 teaspoon salt
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de bois
  • cimbru
  • cativa catei de usturoi
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 250 ml de apa carbogazoasa

MOD DE PREPARE:

Carnea macinata fin se amesteca impreuna cu sarea si bicarbonatul stins cu putina apa carbogazoasa. Se acopera vasul si se da la frigider 12 hours (o noapte intreaga). A doua zi se scoate vasul si se adauga piperul, usturoiul presat fin, boiaua si cimbrul. Se amesteca, apoi se toarna putin cate putin apa carbogazoasa pana se incorporeaza bine. Se omogenizeaza bine totul apoi se acopera si da din nou la rece. Cu cat o lasam mai mult, se intrepatrund bine aromele si ies maigustosi.

Se coc pe gratar cu foc sau pur si simplu pe gratar in casa. Se servesc cu mustar.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.