Sunt un desert sanatos si gustos pentru pitici, dar si pentru parinti. Se fac usor, pe baza de pere si migdale, iar daca doriti, puteti incerca si alte combinatii de fructe.
PENTRU CINE DORESTE SA FACA O TARTA IN FORMA MARE NU TREBUIE DECAT SA DUBLEZE CANTITATILE DE MAI JOS, IAR TIMPUL DE COACERE VA FI DE CIRCA 30 DE MINUTE (IN FUNCTIE DE CUPTOR).
INGREDIENTE PENTRU 6 MINI TARTE:
- 50 g zahar
- 1 ou
- 50 g lapte
- 50 g ulei
- 5 g praf de copt
- 100 g faina
- un varf de scortisoara
- 100 g pere
- 30 g fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE:
- Se bate oul cu zaharul, apoi se adauga laptele (50 g) si uleiul (50 g).
- Separat se amesteca faina cu praful de copt si un varf de scortisoara. Se incorporeaza cate putin in amestecul de mai sus, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- Se ung formele de tarta cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi cu o lingura se pune cate putin din compozitie, umpland formele circa 3/4.
- Se pun deasupra felii de para si fulgi de migdale si se introduc la cuptor la 170° pentru 15-20 de minute.