MINI tart pears and almond flakes

Sunt un desert sanatos si gustos pentru pitici, dar si pentru parinti. Se fac usor, pe baza de pere si migdale, iar daca doriti, puteti incerca si alte combinatii de fructe.

PENTRU CINE DORESTE SA FACA O TARTA IN FORMA MARE NU TREBUIE DECAT SA DUBLEZE CANTITATILE DE MAI JOS, IAR TIMPUL DE COACERE VA FI DE CIRCA 30 DE MINUTE (IN FUNCTIE DE CUPTOR).

 

INGREDIENTE PENTRU 6 MINI TARTE:

  • 50 g sugar
  • 1 or
  • 50 g milk
  • 50 g ulei
  • 5 g praf de copt
  • 100 g flour
  • un varf de scortisoara
  • 100 g pere
  • 30 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARE:

  1. Se bate oul cu zaharul, apoi se adauga laptele (50 g) si uleiul (50 g).
  2. Separat se amesteca faina cu praful de copt si un varf de scortisoara. Se incorporeaza cate putin in amestecul de mai sus, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  3. Se ung formele de tarta cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi cu o lingura se pune cate putin din compozitie, umpland formele circa 3/4.
  4. Se pun deasupra felii de para si fulgi de migdale si se introduc la cuptor la 170° pentru 15-20 de minute.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di