MINI BOSTANEI DE OREZ HALLOWEEN

INGREDIENTE:

  • 100 g de orez
  • 250 g de dovleac
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 15 g parmezan
  • 300 ml supa vegetala
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curata dovleacul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu putina sare, pentru circa 20 de minute. Cand este gata se mixeaza cu blenderul si se lasa la racit.
  2. Intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline   se pune la prajit ceapa, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se rumeneasca. Se incorporeaza piureul de dovleac mixat si se amesteca. Se varsa putin cate putina supa vegetala, amestecand des. Cand orezul este fiert se pune sare si piper dupa gust, iar in final parmezan. Se lasa la racit.
  3. Cu mainile umede, se ia cate putin din compozitia de orez si se formeaza mici bilute care se aseaza pe o farfurie. Se decoreaza cu bucatele de tulpina de telina, iar ochii si gura cu masline negre.

 

Zucche-di-riso-per-Halloween
HAPPY HALLOWEEN!!

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di