INGREDIENTE:
- 100 g de orez
- 250 g de dovleac
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 15 g parmezan
- 300 ml supa vegetala
- ulei de masline
- sare
- piper.
MOD DE PREPARARE:
- Se curata dovleacul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu putina sare, pentru circa 20 de minute. Cand este gata se mixeaza cu blenderul si se lasa la racit.
- Intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline se pune la prajit ceapa, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se rumeneasca. Se incorporeaza piureul de dovleac mixat si se amesteca. Se varsa putin cate putina supa vegetala, amestecand des. Cand orezul este fiert se pune sare si piper dupa gust, iar in final parmezan. Se lasa la racit.
- Cu mainile umede, se ia cate putin din compozitia de orez si se formeaza mici bilute care se aseaza pe o farfurie. Se decoreaza cu bucatele de tulpina de telina, iar ochii si gura cu masline negre.