LICHIOR DE CAFEA

Ador tot ce este preparat in casa, mai ales in zilele noastre cand totul din comert este artificial si nesanatos.

Reteta de lichior de cafea pe care  am facut-o anul acesta de sarbatorile de Craciun este o reteta extrem de simpla, cu ingrediente naturale, la indemana tuturor. Este o bautura apreciata de toti iubitorii de cafea si poate fi daruita cu drag tuturor ce apreciaza produsele homemade.

 

 

INGREDIENTE:

  • 500 ml de apa
  • 50 g cafea macinata
  • 500 g de zahar
  • vanilie
  • 250 ml de alcool

MOD DE PREPARARE:

 

  1. Se face cafea din 500 ml de apa si 50 g de cafea (eu am o cafetiera de 4 persoane si mi-au iesit circa 3 cafetiere). Faceti atata cafea pana terminati apa si cantitatea de cafea macinata.
  2. Intr-un vas se pune cafeaua preparata impreuna cu zaharul si se aseaza pe foc. Se adauga vanilia si se lasa pana se topeste tot zaharul.
  3. Se da deoparte si se lasa pana se raceste.
  4. Se adauga alcoolul si se amesteca usor pana se incorporeaza bine.
  5. Se pune in sticle si se lasa la macerat 7 zile.
  6. Se serveste simplu sau cu gheata.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di