Reteta care v-o prezint mai jos este o reteta italiana foarte gustoasa, doar ca necesita un pic mai mult timp de preparare.
Ingrediente:
- 400 g di lasagne
- mozzarella
- parmezan ras
- 300g carne tocata
- 500 g di suc de rosii
- 1 tulpina de telina
- 1 morcov
- 1 ceapa
- sos bechamel ( 500 ml lapte, 50 g unt, 50 g faina, sare, nucsoara )
MOD DE PREPARARE:
- Pentru inceput se pregateste SOSUL DE CARNE. Se caleste ceapa, morcovul si telina, taiate cubulete, in ulei de masline. Cand acestea sunt aproape gata ,se adauga carnea si se amesteca totul la foc mic pentru cateva minute.Dupa ce am calit un pic carnea cu legumele, se pune sucul de rosii, sare , piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite pentru circa 1 ora , amestecand din cand in cand. Se lasa la racit.
- SOSUL BECHAMEL – Intr-o tigaie se pune la topit untul si cand acesta este gata se ia de pe foc si se adauga faina. Se adauga laptele caldut, putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga sare, nucsoara si se amesteca continuu, pana se ingroasa.
- Acum a venit momentul de facut straturile: intr-un vas yena uns cu putin ulei se aseaza un strat de lasagne peste care se pune o parte de sos de carne. Peste sosul de carne se pune un strat de sos bechamel. Se presara parmezan ras si feliute de mozzarella. Se repeta straturile pana terminam ingredientele. Peste ultimul strat se pune parmezan si mozarella. Se coace la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute ( 20 de minute acoperite cu folie de aluminiu, iar ultime le 10 minute se lasa descoperit e sa se rumenesca la suprafata)
PS: Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa, daca aveti intrebari sunt la dispozitia voastra!
Va urez pofta buna!