Get a site

RECIPE hummus

Am facut pentru prima oara reteta, pentru ca avem amatori in casa si am fost foarte multumita de rezultat. Hummus-ul este o crema cu un ridicat nivel nutritional: susanul este cel mai bogat in calciu si pe langa acesta mai contine fosfor, acid linoleic, magneziu, siliciu, zinc, fier, vitaminele B, E si D. Susanul contine substante care protejeaza ficatul si regleaza colesterolul din sange.

 

 

INGREDIENTS:

  • 300 gr de naut
  • 1 clove of garlic
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri de crema de susan (tahina)- aveti reteta mai jos daca nu o gasiti in comert
  • suc de la 1 lamaie
  • ulei de floarea-soarelui (ideal este uleiul de susan)
  • salt
  • boia de ardei
  • pstrunjel (optional)

MOD DE PREPARE:

Mai intai pregatim tahini, asa-zisa crema de susan, care da o aroma aparte hummus-ului: se pun 100 g de seminte de susan la prajit intr-o tigaie antiaderenta si se amesteca continuu pana capata o culoare aurie. ESTE FOARTE IMPORTANT SA NU SE COLOREZE PREA MULT DEOARECE DEVIN AMARE SI SCHIMBA TOT GUSTUL. MAI BINE LE PRAJITI MAI PUTIN DECAT PREA MULT. IN ORICE CAZ CAND INCEP SA SE PRAJEASCA EMANA O AROMA PLACUTA. Cand sunt gata se scot din tigaie, to stop frying and let it cool slightly.

Semintele de susan se pun la macinat la blender (I use the baby, but you can use a coffee grinder machine) and fine grind, to obtain a flour. Add a little oil and salt, as necessary to obtain a creamy composition. The resulting mixture is called tahini ( joint or sesame paste).

tahina

In a pan put a little oil heating, garlic and curry, then add the drained chickpeas (but keep aside a cup of water from chickpeas). The cook 3-4 minute se aromatizeze. Se pune nautul cu tot cu usturoi la mixat pana se obtine o crema fina si omogena. Pour a little lemon juice filtered (put a little bit of lemon juice, taste) and a little sunflower oil to obtain a creamy paste, not very dense (a ragout ). Sprinkle paprika and parsley.

Serve with pita bread or Arabic.

 

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.