Salata greceasca este reteta traditionala greceasca pe care o puteti gasi in orice restaurant grecesc pe baza de salata verde, rosii, castraveti, masline negre si branza feta. Poate fi servita ca si garnitura sau pur si simplu ca o simpla salata, daca doriti un pranz lejer, de vara.
Gustoasa, usor de preparat, ideala pentru zilele calduroase!
INGREDIENTE:
- 3-4 rosii bine coapte
- 1 ceapa
- branza feta
- 1 castravete
- 1 ardei gras verde
- ulei de masline
- sare
- masline negre
- oregano
MOD DE PREPARARE:
Se spala, se usuca bine si se taie salata verde. Se curata de coaja castravetii si se taie felii, de circa 0,5 cm. Se taie ardeiul rondele, apoi ceapa fideluta, rosiile, mai subtiri sau mai groase, dupa gustul fiecaruia. Se taie cubulete branza feta.
Intr-un castron se compune salata incepand cu salata, castravetii, ceapa, rosiile, branza feta si maslinele negre, apoi se condimenteaza cu sare, ulei de masline si oregano, iar pentru cine prefera si un pic de otet.