Astazi e duminica si cum afara ploua cu galeata si nu ne putem bucura de o plimbare in natura, am decis sa ne bucuram de ceva gustos in bucatarie.
Cum nu vreau sa stau nici prea mult in a le prepara celor mici desertul am facut rapid niste gogosele.
Gogosile rapide cu cocos turnate cu lingura sunt foarte rapid de facut si se pot servi pudrate cu zahar vanilat si nuca de cocos, iar ca sa fie si mai bune se pot umple cu Nutella sau crema de ciocolata.
INGREDIENTE:
- 3 oua
- 50 g de zahar
- 120 ml de lapte
- 180 g faina
- 1 plic praf de copt
- 70 g nuca de cocos
- un varf de sare
MOD DE PREPARARE:
- Se desfac intr-un vas 3 oua si se bat bine cu 50 g de zahar, pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi laptele.
- Faina se trece prin sita, se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie. In final se adauga nuca de cocos si un praf de sare.
- Se omogenizeaza bine tot amestecul, dupa care se acopera si se lasa la odihnit timp de 20-30 de minute.
- Se pune la incalzit (la foc mediu) o tigaie cu mult ulei de floarea-soarelui, iar cand acesta rezulta bine infierbantat, se ia cate o lingura din compozitia de gogosi si se da drumul in tigaie. Se intorc des, iar cand acestea capata culoare aramie sunt gata.
- Se scot cu ajutorul unei palete, pe un prosop de bucatarie, ca sa lase uleiul in exces.
- Se trec apoi prin zahar amestecat cu nuca de cocos si se umplu cu ajutorul unei seringi de patiserie cu Nutella sau crema de ciocolata.
Daca vrei sa incerci si alte retete de desert http://micibucatari.altervista.org/category/desert/