Dovleacul, protagonistul perioadei de Halloween este o leguma din care se pot prepara mii de retete: poate fi preparat la cuptor, fiert, prajit in aluat, cu orez sau in supe.
Pentru iubitorii dovleacului, astazi va dau reteta gustoasa de gnocchi (galuste) care se prepara cu dovleac, faina si ou, se fierb in apa, iar apoi se tavalesc in tigaia cu unt aromat.
INGREDIENTE – 4 persoane
- 600 g miez de dovleac copt
- 200 g faina
- 3 galbenusuri
- parmezan ras
- unt
- salvie
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Se spala dovleacul, se scot semintele si se taie felii. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 200 grade, 30 de minute. Se lasa la racit.
- Se indeparteaza coaja, iar miezul copt se piseaza bine (cu o furculita sau mixerul). Se adauga galbenusul, faina, sare, piper si parmezan si se amesteca bine. Se va obtine o compozitie moale.
- Cu ajutorul a doua linguri umezite se ia cate putin din compozitie cu o lingura, iar cu cealalta se impinge aluatul direct in apa fierbinte. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se scot cu o paleta cu gauri si se pun direct in tigaia in care am topit niste unt cu 2 frunzulite de salvie.
- Se pun pe o farfurie si se servesc cu parmezan si putin piper macinat.