Reteta de gateau de cartofi este o mancare pe baza de cartofi, denumita si pizza de cartofi, foarte satioasa. Este compusa din doua straturi de cartofi piure cu interiorul care variaza si care poate fi pe baza de legume, cum l-am facut eu sau cu carne.
INGREDIENTE:
- 1 kg de cartofi
- 1 broccolo mare
- 2 oua
- parmezan
- cascaval sau un alt tip de branza care se topeste la cuptor
- usturoi
- sare
- piper
- ulei de masline sau unt
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii de spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata, se piseaza, se adauga putin ulei de masline si se lasa deoparte.
- Ouale se fierb timp de 6-8 minute pana devin tari. Se curata si se taie rondele.
- Broccolo se curata de partea lemnoasa si se pune la fiert in oala sub presiune timp de 3-4 minute de cand incepe sa fuiere. Se scoate, se trece printr-un jet de apa rece (pt a mentine culoarea verde) si se striveste cu dosul unei furculite. Se pune o tigaie pe foc cu putin ulei de masline si 2 catei de usturoi si se undeste broccolo timp de 2 minute. Se adauga sare si piper si piper, dupa gust.
- Se ia un vas yena, se unge cu putin unt si se aseaza jumatate din compozitia de piure de cartofi. Se aseaza apoi broccoli, iar deasupra feliile de ou. Se rade cascaval, parmezan si se varsa restul de cartofi. Se niveleaza cu o spatula si in final se presara iar cascaval si putin parmezan.
- Se da la cuptor pentru circa 30 de minute, la 180°C (cuptorul preincalzit). Se serveste atat cald cat si rece.