Fursecurile cu fulgi de ovaz, nuci si merisoare sunt ideali pentru toata familia si sunt un desert aromat si foarte gustos. Eu i-am facut cu merisoare dezhidratate, dar le puteti inlocui cu stafide, goji, fulgi de ciocolata, iar in loc de nuci puteti pune mix de nuci, alune, fistic. Pentru cei mai maricei puteti folosi fructoza sau zahar brun in locul mierii, vedeti voi.
INGREDIENTE:
- 150 g de fulgi de ovaz
- 120 g de unt moale, la temperatura camerei
- 1/2 lingurita de praf de ghimbir
- 60 g de nuci sau mix de fructe uscate
- 30 g merisoare dezhidratate (sau goji, stafide)
- 1 ou
- 100 g faina
- 100 g de miere
MOD DE PREPARARE:
Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, apoi se acopera si se da la frigider circa 10 minute.
Se tapeteaza cu hartie de copt tava si cu ajutorul unui inel de bucatarie se ia cate o lingura din compozitie si se preseaza bine, formand biscuiti de maxim 1 cm grosime (nu mai mult).
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute, functia ventilata. Se lasa la racit si se servesc cu pofta.