FURSECURI CU FULGI DE OVAZ, NUCI SI MERISOARE

Fursecurile cu fulgi de ovaz, nuci si merisoare sunt ideali pentru toata familia si sunt un desert aromat si foarte gustos. Eu i-am facut cu merisoare dezhidratate, dar le puteti inlocui cu stafide, goji, fulgi de ciocolata, iar in loc de nuci puteti pune mix de nuci, alune, fistic. Pentru cei mai maricei puteti folosi fructoza sau zahar brun in locul mierii, vedeti voi.

 

 

INGREDIENTE:

  • 150 g de fulgi de ovaz
  • 120 g de unt moale, la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita de praf de ghimbir
  • 60 g de nuci sau mix de fructe uscate
  • 30 g merisoare dezhidratate (sau goji, stafide)
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 100 g de miere

MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, apoi se acopera si se da la frigider circa 10 minute.

Se tapeteaza cu hartie de copt tava si cu ajutorul unui inel de bucatarie se ia cate o lingura din compozitie si se preseaza bine, formand biscuiti de maxim 1 cm grosime (nu mai mult).

Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute, functia ventilata. Se lasa la racit si se servesc cu pofta.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.