Nu stiam ce sa fac repede de mancare pentru cina si cum aveam niste peste file si zucchine care nu lipsesc niciodata din frigider, am facut niste frigarui de peste pe care le-am alternat cu ardei gras. Bune, lejere, dietetice, asa ca sa mancam sanatos. Daca aveti musafiri si doriti sa serviti pe platou, fixati fiecare rulou cu cate o scobitoare, apoi le asezati in tava. In acest mod se servesc mai simplu.
LE PUTETI SERVI CU SALATA ASORTATA, LEGUME, CARTOFI NATUR SAU CAPONATA (RETETA O GASITI AICI)
INGREDIENTE:
- 200 g de peste file
- 1 zucchina
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1-2 linguri parmezan ras
- 1-2 felii de paine
- patrunjel verde
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Se rup feliile de paine in robotul de bucatarie si se adauga patrunjelul, parmezanul,1 lingura de ulei si catelul de usturoi. Se mixeaza amestecul pana se marunteste bine totul.
- Zucchina se se spala, se indeparteaza capetele si se taie pe lung, felii subtiri.
- Pestele file se taie cuburi de circa 2 cm. Se pune fiecare cubulet de file pe cate o felie de zucchina si se ruleaza.
- Rulourile obtinute se pun pe frigaruie.
- In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza frigaruiele obtinute si se ung cu putin ulei de masline. Se presara suprafata lor cu restul de paine mixat.
- Se dau la cuptor la 180°C (cuptor preincalzit) pentru 15 minute, apoi alte 5 minute cu functia grill.